תקופת הקורונה הנחיתה מכה כלכלית קשה על לא מעטים שמצאו עצמם או כלל ללא פרנסה או בירידה משמעותית ברמת ההכנסה והסתפקות בדמי אבטלה או חל"ת אך עבור לא מעטים בכלל היוותה תקופה זו דווקא הזדמנות לחסוך לא מעט כסף. ישנו ציבור לא קטן של כאלו שעבודתם לא נפגעה כלל בין אם זה בשוק ההייטק שפשוט עבר לעבוד מהבית או עובדים בשירות המדינה ועוד כהנה וכהנה שלא רק שלא נפגעו ברמת השכר אלא גם בזבזו הרבה פחות. הרי ישבנו בבית תקופות ארוכות מאוד, אין נסיעות לעבודה, אין טיולים לחו"ל אין בזבוזים על בילויים ובאופן כללי צורכים הרבה פחות בכל תחום מה שהשאיר אצל רבים הנכסה פנויה גדולה יותר שהופנתה לחיסכון.
ביניהם יש שחושבים עכשיו איפה כדאי להשקיע את הכסף העידן הפוסט קורונה שכבר נראה באופק מבחינת המשקיע הפרטי ומתממש הלכה למעשה כבר די מזמן מבחינת המגזר העסקי ושוק ההון. השווקים חטפו מכה קשה עם פרוץ המשבר אולם מיהרו מאוד להתאושש וקשה אפילו לכנות את מה שהיה, משבר. זה היה יותר משברון שכן שוק ההון חזר לרמתו הקודמת טרום המשבר תוך חודשים ספורים בלבד. אז לאלו מאיתנו שמחפשים עכשיו אפיקי השקעה התואמים את רוח התקופה, במה ואיפה כדאי לכם לשים את הכסף?פיזור בין רמות סיכון שונות
ראשית וזה טיפ שתשמעו בעקביות לא מפתיעה מכל יועץ השקעות סביר ומעלה, הביטחון בהשקעה עולה עם הפיזור שלה בין רמות סיכון שונות על חשבון התשואה. נכון שהשקעה סולידית תניב תשואה נמוכה אך היא גם חסנה יותר מפני זעזועי שוק ואנו חייבים לקחת זאת בחשבון, למרות ששוק ההון במבט ארוך טווח תמיד עולה, אך לעולם אין לדעת מתי נצטרך חזרה את הכסף ואם זה יקרה דווקא בזמן משבר אז רצוי לפזר אותו נכון כדי לצמצם סיכונים. פיזור בין רמות סיכון מתבצע למשל בין השקעה במניות בודדות לבין השקעה במדדים דרך קרנות סל או השקעה באגח"ים וקופות גמל להשקעה כשכל אפיק מייצר רמת סיכון-סיכוי אחרת.
פיזור חכם בין אפיקי השקעה ומכשירים פיננסיים שונים
מעבר לפיזור בין רמות סיכון שונות נוכל לפזר את ההשקעות שלנו בעוד שני רבדים שונים. המדינה מאפשרת לנו הטבות מס שונות בחסכונות לטווח בינוני וארוך כגון קרנות השתלמות, קופות גמל וקרנות פנסיה ועלינו לנצל את מלוא ההטבה ולהשקיע עד לגובה התקרה המותרת. מסלולי חיסכון אלו עשויים להניב תשואות יפות, בהתאם למסלול ההשקעה שנבחר בהן והם פטורים ממס על הרווחים עד גובה התקרה. יהיה זה חכם מאוד לנצל מכשירים אלו ולהשקיע בהם.
פיזור נוסף של ההשקעות אנו נדרשים לעשות בין אפיקי ההשקעה השונים כגון אנרגיה, טכנולוגיה, פיננסים, סחורות וכדומה.
התאמה של מסלול ההשקעה לגיל ולרמת הסיכון המועדפת והאפשרית
לפני שאנו מתכננים את מסלולי ההשקעה שלנו עלינו לבחור אסטרטגית השקעה שלוקחת בחשבון את מצבנו הייחודי ורמת הסיכון הנגזרת ממנו. בין אם זה בהתחשב בגילנו והמרחק מגיל הפרישה ובין אם זה קשור לנזילות ההון הנדרשת או רמת הסיכון שאיתה נוכל להתמודד נפשית וכלכלית. עלינו לשקלל נתונים אלו ולבחור בהתאם את צורת ומסלולי ההשקעה המתאימים לנו.