קחו לכם חיבה לאומית מושרשת היטב תרבותית לאוכל, ערבבו אותה אם הצלחה יוצאת דופן בהיי טק ומה קיבלנו?  מדינה שהפכה למעצמת פודטק עם חידושים מעניינים ומבטיחים בתחומי אוכל בריא ומתחשב יותר בסביבה.

המגדלור של הפודטק עם מהנדסי המזון של המחר

הבולטות של ישראל התחילה בהייטק שם זכינו לכינוי המהודר אומת הסטארט אפ משם המשכנו לטעימות באגטק (תעשייה טכנולוגית מתחום החקלאות) ובאופן טבעי מאוד המשכנו לתחום הפודטק שם הפכנו למעצמה הגדולה ביותר של ההמצאות בתחום. היום ישראל היא מקום בו הרעיונות החדשניים לא מפסיקים לצמוח תוך שהם משנים את עולם המזון והקולינריה האישית של כל אחד מאיתנו.

המודעות בעולם למזון בריא וידידותי יותר לסביבה הולכת וגוברת והתחום באופן טבעי משך אליו מוחות מתחומים אחרים כמו אגטק, הייטק ופארמה. בלי שהרגשנו צמחה פה מעצמה עולמית שהפכה למגדלור של תחום הפודטק העולמי חשיבה מחוץ לקופסא, נועזות וזריזות המאפיינים תחומי הצלחה אחרים בישראל כמו ההייטק למשל.

החזון של הפודטק הוא לפתח דברים נגישים ובריאים יותר

מאחורי התעשייה עמדת אידיאולוגיה ברורה אשר בבסיסה עומדת השאיפה לעשות שינוי משמעותי שישפיע על אנשים מצד אחד ועל הסינרגיה שלנו עם הסביבה מצד שני.  ניתן לומר גם שלא ניתן להפוך למעצמה בשום תחום בו אינו נדרש שינוי מהותי ותחום המזון שסבל במשך שנים רבות מדי מהזנחה, עובר עכשיו שינוי מהותי. תחומים בתעשייה זו בהם אנו בולטים במיוחד הם למשל בשר מתורבת, אצות או תחליפי סוכר בריאים יותר ויעילים יותר. עליית המודעות של הציבור הכללי למזון בריא ואיכותי יותר מצד אחד וידידותי יותר לסביבה מצד שני משמשים רוח גבית חזקה לתעשייה זו.  הדרישה מלמטה הולכת וגדלה עם השנים בכל העולם המערבי.

לתעשיית המזון יש אחריות כלפי כדור הארץ וכלפי החברה שבה היא פועלת

אחד מערכי המפתח החרוטים על דגלה של תעשיית המזון החדשה הוא אחריות כלפי כדור הארץ והחברה בו פועלת תעשייה זו. ניתן כבר לראות זאת בפיתוחים החדשים למקורות חומרי הגלם, להפחתת טביעת הרגל הפחמנית, אריזות מתכלות לצד מגמה הולכת וגוברת של הפחתת סוכר, שומן ונתרן מציאת תחליפי בשר ממקור צמחי או פיתוחים טכנולוגיים לגידול בשר אמיתי במעבדה. כל אלו יחד ועוד פיתוחים רבים אחרים אמורים לדאוג לכך שאוכלוסיית העולם תוכל להמשיך לצורך מזון בריא ואיכותי יותר שגם יספק את ההתרבות הטבעית וצמצום שטחי הגידול בעולם וגם תמזער את הפגיעה בטבע ובחי סביבנו והיום בו תוכלו לאכול סטייק אמיתי שגדל כולו בסביבה מלאכותית קרוב מאוד. הבשורה הטובה עוד יותר היא שהסטייק הזה מלבד היותו טעים, יהיה גם בריא ומזין יותר ויכיל ערכים תזונתיים מיטביים.

כמובן שהאתגרים הגדולים הניצבים בפני תעשיית הפודטק בתחום התחליפים הם בשני מישורים המציבים חסם משמעותי והם הטעם והמחיר.  אולם ההתקדמות בתחום מבטיחה מאוד והתעשייה בדרכה לשם בצעדי ענק.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ברק שוהם סוכנות לביטוח פנסיוני (2015) בע"מ,

ח.פ. 515225449, בעלת רישיון סוכן ביטוח תאגיד (בענף הפנסיוני)

מס' 515225449

 

כתובת הסוכנות:

מתחם "מבנה" ת.ד. 16 בארות יצחק 6090500

טלפון: 03-5576060;  פקס: 03-5576070,

מייל: office@barak-fin.com