כך תוודאו שכספי החיסכון הפנסיוני שלכם מושקעים בצורה מיטבית, בתקופה של תנודתיות בשווקים.

לאחר שנים של עליות נאות בשווקי ההון בארץ ובעולם, השנה האחרונה מאופיינת בתנודתיות ובחוסר וודאות. מכיוון שכספי החיסכון הפנסיוני שלנו מושקעים באחד מתוך מגוון מסלולי השקעה לבחירה, ההתרחשויות בשוק ההון משפיעות גם על החיסכון הפנסיוני שלנו ועל גודל הפנסיה שנקבל לאחר הפרישה. איך בוחרים את המסלול המתאים ביותר בתקופה של נדנדות בשווקי ההון – ומה עושים כשמגיע גל של ירידות?

ריכזנו עבורכם 3 כללי אצבע לבחירת מסלול ההשקעה המתאים ביותר לצרכים שלכם.

בחירת מסלול השקעה בהתאם למרחק מפרישה
מכיוון שמדובר בחיסכון ארוך טווח המתפרס על פני עשרות שנים וצובר סכומי כסף משמעותיים, בחירה מושכלת במסלול השקעה עשויה להגדיל את החיסכון הפנסיוני במאות אלפי שקלים. איך בוחרים במסלול שיגדיל את פוטנציאל התשואה – ויותאם לצרכים שלכם?

אחד מכללי האצבע הוא להביא בחשבון את הגיל שלכם: בגילאים צעירים אפשר לעבור למסלול מנייתי שבו פוטנציאל התשואה וגם רמת הסיכון עולים. זאת מכיוון שגם אם השוק יחווה ירידות יהיה מספיק זמן לתקן – ולאורך שנים המספרים מלמדים ששווקי ההון נוטים לעלות. ככל שמתקרבים לגיל הפרישה, כך כדאי לשקול מעבר למסלולים סולידיים יותר.  

ואם לא בוחרים מסלול השקעה?
במקרה כזה החיסכון שלכם יושקע במסלול ברירת מחדל שהוא תלוי גיל, ובו רמת החשיפה למניות (וגם רמת הסיכון) הולכת ויורדת עם הגיל. מסלול זה לא בהכרח מתאים לכל החוסכים: כך למשל אנשים שהחלו לחסוך בגיל מאוחר או כאלה שדוחים את גיל הפרישה, ירצו אולי למקסם את כספי החיסכון באמצעות השקעה במסלולים בעלי חשיפה גבוהה יותר למניות. סיבה נוספת לבחור מסלול באופן אקטיבי, היא העובדה שבמסלול ברירת מחדל שיעור החשיפה למניות עשויה להשתנות בלי להתייעץ עם החוסך: גם אם שיעור החשיפה למניות במסלול עומד כיום על 30%, מחר הוא יכול לעמוד על 50%, בצורה שלא בהכרח תתאים לצרכים שלכם, לרמת הסיכון ולפוטנציאל התשואה הרצויים עבורכם.

במקום שיבחרו עבורכם – כדאי לפנות למומחה פנסיוני שיסייע לכם לבחור את מסלול ההשקעה המתאים עבורכם.

מה עושים בתקופות של ירידות?
חוסכים רבים נוטים להילחץ ולעבור מסלולים בתקופות של ירידות שערים. מדוע זו עלולה להיות טעות, שרק תקבע את ההפסד? לא צריך להרחיק כדי לגלות את התשובה: תחילת מגפת הקורונה לוותה בירידות שערים חדות בבורסות, בארץ ובעולם. חוסכים שעברו ממסלולים מנייתיים למסלולים סולידיים פספסו את העליות המשמעותיות שהגיעו חודשים ספורים לאחר מכן – עליות שמחקו את הירידות והתעלו עליהן. יש ירידות שערים בשווקים? במידה שמועד הפרישה לפנסיה רחוק, כדאי לספור עד 10 ולקבל החלטות מהראש, לא מהבטן ואם כבר לעבור מסלול אפשרות חכמה יכולה להיות מעבר ממסלולים פאסיביים למסלולים אקטיביים כדי לנצל שיקול דעת של מנהל השקעות, לכן מומלץ להתייעץ עם מומחה פנסיוני.

 

מתעניינים בפרטים על הפנסיה שלכם? השאירו פרטים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ברק שוהם סוכנות לביטוח פנסיוני (2015) בע"מ,

ח.פ. 515225449, בעלת רישיון סוכן ביטוח תאגיד (בענף הפנסיוני)

מס' 515225449

 

כתובת הסוכנות:

מתחם "מבנה" ת.ד. 16 בארות יצחק 6090500

טלפון: 03-5576060;  פקס: 03-5576070,

מייל: office@barak-fin.com