לתארים מעצמת הייטק ואומת הסטארט אפ כבר מזמן התרגלנו. לאחרונה אומרים עלינו שאנחנו גם מעצמת פודטק והכתר הנחשק האחרון שנקשר לראש התעשייה הטכנולוגית בישראל הוא מעצמת סייבר.

והתואר הזה מגובה בעובדות קשיחות, מדד מניות הסייבר העולמי כולל בתוכו יותר מ 50% של חברות ישראליות. תוסיפו לזה עוד כ 400 סטארטאפים שהתחילו פועלים בתחום וצועדים להבשלה ואתם כבר מבינים את התמונה הכוללת. אנחנו בהחלט מעצמת סייבר עולמית בכל קנה מידה. ואם מדברים על יוניקורנס אז כדאי שתדעו שכל יוניקורן חמישי שנולד בישראל הוא למעשה סייברקורן – יוניקורן הפועל בתחום הסייבר.

התחום עבר קפיצה משמעותית בזמן הקורונה

תקופת הקורונה והסגרים שנלוו אליה היו זמנים לא פשוטים עבור הגנבים וארגוני הפשע. אבל אלו לא ישבו בחיבוק ידיים וכמו רבים מאיתנו שניצלו את התקופה כדי להמציא את עצמם מחדש, כך גם הם. מהר מאוד אלו הבינו שלא חייבים לצאת מהבית על מנת לגנוב. אפשר בהחלט לעשות את זה גם מהבית ואפילו בלי לחבוש מסיכה ובלי ללכלך את הידיים.  והדרכים לכך רבות ומגוונות. החל מדרישות כופר, דרך גניבת זהויות, כרטיסי אשראי, או אפילו נקודות הנוסע המתמיד של אל על. כל דבר שמאוחסן דיגיטלית ניתן לגנוב ואם זה משהו בעל ערך או גישה לערך כלכלי, אז אפשר לגנוב אותו.

הקפיצה של תחום הסייבר היא למעשה טבעית מאוד ומתבקשת לאור העובדה שתחומים רבים בחיינו עוברים דיגיטציה וכך גם חשופים יותר לגניבות.  כמות ההתקפות הדיגיטליות זינקה בשנים האחרונות לכמות שאפילו הפסימיים של התחום לא דמיינו.

אפשר לומר שתחום הסייבר הומצא לראשונה בישראל

למעשה ואם נחזור לרגע לשנות ה 90 של המאה הקודמת נשים לב שחברת הדגל הישראלית צ'ק פוינט היא כנראה חברת הסייבר הראשונה בעולם שממש המציאה את התחום באותם ימים. האינטרנט היה אז בחיתוליו ומעטים מאוד חזו או הבינו את גודל המהפך שהוא יחולל בחיינו וכמה הוא יהיה כר פורה ומפתה לפריצות וגניבות.  הוסיפו לכך את יחידות הטכנולוגיה של צה"ל שעסקו ודיברו על סייבר מבלי שכך הוא כונה באותם ימים ואנחנו מקבלים את התנאים מהם פרץ המפץ הגדול ממנו נבנתה תעשייה שלמה ומצליחה.

מגמת עלייה מתמדת בהשקעות בחברות סייבר

נתון נוסף המצביע על הדומיננטיות הישראלית המובהקת בתחום שהיא גם חריגה בכל קנה מידה בינלאומי הוא כמות החברות הציבוריות הפועלות בתחום התופסות כמחצית מהמדד כולו וכוללות לדוגמא את פאלו אלטו, וורוניס, סלברייט, סייברפארק, רדוור, קוגנייט וסנטינל וואן שהיא למעשה הנפקת הסייבר הגדולה ביותר בתולדות וולסטריט שהונפקה רק ביוני האחרון לפי שווי של 9 מיליארד דולר ושווה היום כבר למעלה מ 16 מיליארד דולר, שווי שוק גבוה משל צ'ק פוינט.

ואם בוחנים את השוק דרך עיני המשקיעים אז פי חברת IVC, ההשקעות בתחום בשנת 2020 הגיעו ל-3 מיליארד שקל לעומת 2 מיליארד ב 2019 ומיליארד ב 2018.  גרף ההשקעות נמצא בעליה מתמדת ואם בוחנים זאת מול סך ההשקעות בתחום בעולם כולו שעומד על כ-8 מליארד דולר השנה, ניתן לראות בבירור את המקום המכובד שתופסת ישראל בתחום.

שוק מבוזר המאופיין בכמות רכישות גבוהה

דבר נוסף המאפיין ומייחד את תחום הסייבר הוא שאין בו גורילות ענק כגון אמזון, פייסבוק, אפל או גוגל.  השוק הזה פתוח יותר לתחרות ואין בו עדיין דומינציה קבועה. בשל עובדה זו המשקיעים עדיין מהמרים כל אחד על הסוס המנצח שלו וכך נוצר מצב בו יש לנו עדר שלם של סוסי יוניקורן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ברק שוהם סוכנות לביטוח פנסיוני (2015) בע"מ,

ח.פ. 515225449, בעלת רישיון סוכן ביטוח תאגיד (בענף הפנסיוני)

מס' 515225449

 

כתובת הסוכנות:

מתחם "מבנה" ת.ד. 16 בארות יצחק 6090500

טלפון: 03-5576060;  פקס: 03-5576070,

מייל: office@barak-fin.com