קרן השתלמות היא אפיק חיסכון מעולה לטווח הבינוני, היא מיועדת לשכירים ולעצמאיים. היתרון המשמעותי ביותר שלה הוא שמדובר באפשרות החיסכון היחידה לטווח הבינוני שבה יש הטבות מס על ההפקדות. כלומר ניתן לפדות את הסכום והרווחים הצבורים בו לאחר תקופה של שש שנים ללא תשלום מס.
ישנן מספר רב של קרנות השתלמות שאפשר לבחור מהן, הבחירה שתעשו תשפיע על ביצועי הקרן ועל הסכומים שתקבלו בסוף התקופה. במאמר זה נסקור את הכלים שיעזרו לכם למנף את קרן ההשתלמות שלכם.
בחרו מי ינהל לכם את קרן ההשתלמות
רבים לא יודעים זאת, אבל גם אם מקום העבודה פתח לכם קרן השתלמות בחברה מסוימת, יש לכם את האפשרות לנייד אותה לגוף מנהל אחר ללא פגיעה בקרן. רצוי להשוות בין התוצאות של קרנות ההשתלמות השונות, כך תוכלו לבחור את האפשרות הטובה ביותר בשבילכם. חשוב לדעת- מעבר מקרן לקרן לא נחשב בתור אירוע מס.
אפשר להתמקח על דמי הניהול
חשוב לבדוק מהם דמי הניהול שאתם משלמים עבור הקרן, בדקו מהו דמי הניהול הממוצעים בקרנות האחרות. אל תתביישו להתמקח על הסכומים, אפילו חיסכון של פחות מ1% יכול להוביל לחיסכון של מאות שקלים בשנה ואלפי שקלים בטווח הארוך.
אפשר לקחת הלוואה על חשבון הקרן
אפשרות נוספת למנף את הכספים שצברתם בקרן היא לקחת הלוואה על חשבון הקרן. ההלוואה תיעשה בהתאם לתנאי הקרן, מדובר באפשרות לקבלת הלוואה בתנאים מעולים ביחס לתנאי השוק. תוכלו לנצל את כספי ההלוואה להשקעה בנכס או השקעה בשוק ההון.
איך לבחור את המסלול שמתאים לכם?
בדומה לקופת גמל, קרן ההשתלמות מורכבת ממסלולי השקעה שונים – אתם בוחרים למעשה הרכב נכסים שיש בו רמות סיכון שונות. הסיכון תלוי בעיקר בחשיפה למניות. אם לא תבחרו מסלול, כנראה הסוכן שלכם יבחר בשבילכם את המסלול הכללי (70% באגרות חוב ו30% במניות). לעומת זאת אם תבחרו את המסלול לבד, תוכלו להשקיע במסלול סולידי שאין בו כמעט חשיפה למניות או שתוכלו לבחור במסלול שיש בו חשיפה גבוהה למניות (70% ומעלה). לדוגמה: אם אתם בגיל צעיר, כדאי לבחור באפיק שיעניק לכם את התשואות הגבוהות ביותר בטווח הארוך ולא בטווח הבינוני קצר. כדי לדעת בדיוק מהו המסלול שמתאים לכם כדאי להתייעץ עם הגוף שמנהל עבורכם את הקרן.
מתעניינים? הירשמו למידע נוסף!